5 trends – det seneste inden for e-learning

 

E-læring vokser, og det bliver stadig vigtigere at digitalisere uddannelsesforløb og tilpasse dem til fremtidens læring. Her fremhæver vi fem trends inden for e-læring, som er gode at holde øje med for at følge med i den digitale udvikling.

Vi har lært meget af pandemien, herunder hvor vigtig e-læring er – og at den er kommet for at blive. Hvis du som virksomhed ikke allerede arbejder med digitale værktøjer, er det på høje tid at komme i gang! De virksomheder, der tilpassede deres indhold og platforme under pandemien, klarede sig bedre end dem, der holdt sig til traditionelle læringsformer.

Hvordan kan du tilpasse dine eksisterende kurser, og hvad kan du forvente af fremtiden inden for e-learning? Her er fem stærke trends at holde øje med!

 

Blended learning – det bedste fra begge verdener

Siden pandemien og digitaliseringen, som flere virksomheder implementerede, er fordelene ved blended learning blevet opdaget. Blended learning betyder at blande digital og traditionel læring. Digitaliser, hvad der effektivt kan undervises online, og mød på stedet til de mere praktiske dele. På denne måde skabes det bedste fra begge verdener. Du kan imødekomme det øgede behov for at arbejde mere fjernt, mens kursisterne får mulighed for at møde både kursuslederen og hinanden på stedet.

 

Glem ikke det personlige!

Det er jo rigtige mennesker, der deltager i dine digitale uddannelsesforløb, så det er vigtigt ikke at glemme den menneskelige faktor. Folk har brug for at føle sig set og danne relationer. Flæst personlige elementer ind i dine kurser, så kursisterne får en forbindelse til dig, kursuslederne og hinanden.

 

Flere ønsker en digital hverdag

Der er mange fordele ved at digitalisere sin uddannelse. En fordel, som ikke må glemmes, er, at flere og flere medarbejdere i stadig højere grad ønsker at arbejde på afstand. Digitaliserer du dine kurser, tiltrækker du fremtidige kursister, men også fremtidige medarbejdere.

 

Tilpas læring til brugerne

Sociale medier og smartphones er en naturlig del af vores hverdag. Kunne mobilvenlig e-læring være fremtiden? Computeren ses stadig som vores vigtigste værktøj til e-læring, men det kan ændre sig. Ved at skabe sociale læringsaktiviteter og sætte mere fokus på mikrolæring, vil indholdet af dine kurser i højere grad ligne den information, vi tager til os via eksempelvis sociale medier. På den måde passer læringen til brugernes hverdag på en mere effektiv og attraktiv måde.

 

Virtual Reality er fremtiden

Virtual Reality har været talt om i årevis, og teknologien udvikler sig konstant. I øjeblikket er denne teknologi meget dyr og kompliceret og derfor ikke en mulighed for de fleste virksomheder. I fremtiden forventes Virtual Reality dog ​​at blive mere og mere tilgængeligt, hvilket vil have stor betydning for, hvordan vi lærer og deler information.

Afsluttende bemærkning:

Den vigtigste tendens inden for e-læring er dog fortsat digitalisering. Ved at digitalisere din uddannelse gør du din uddannelse mere tilgængelig og forbereder dig på fremtidens læring. Vil du have tips og råd? Tøv ikke med at tage kontakt!

Kontakt finduddannelse.dk her